Tel Rumeida es caracteritza per ser un barri agricultor de la ciutat palestina d’Hebron. L’ocupació militar i la conseqüent construcció d’assentaments dificulta a grans trets la feina que han de realitzar els palestins als seus camps. Per assegurar la seva estabilitat econòmica, és vital pels propietaris recollir les olives quan arriba la temporada.

No obstant, pels ulls estrangers que ara habiten a molts dels assentaments, els agricultors que han de recollir les olives dels seus arbres no són més que lladres que roben les seves terres. Els problemes de convivència per la presència de colons obliga als veïns palestins a recòrrer els carrers acompanyats per activistes internacionals pel temor de represàlies. Més enllà de les pintades de les ‘estrelles de David’ als domicilis palestins, els insults, les agressions i el temor dels palestins per caminar pels seus propis carrers, els colons estan protegits per un gran operatiu armat per ‘garantir la seva seguretat’. Així doncs, moltes vegades els colons avisen a les forces militars per a que prohibeixin l’activitat de recollida.

Així va succeïr ahir, quan LaRecolectiva no va poder ajudar a la recol·lecta als camps de Fàtima, una propietària palestina que té arbres als afores de Yas Center, com a conseqüència dels efectius israelians enviats a la zona per evitar la nostra tasca. Tot així avui tornarem a primera hora a continuar la feina que ahir ens van impedir fer.

Apart d’aquests incidents, LaRecolectiva, conjuntament amb una brigada italiana, hem treballat als camps del propietari Idriss, d’on hem extret una desena de sacs plens d’olives.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s