Dheisheh Camp: Quan la llibertat és a dins dels camps

Ningú sospitaria que entre els carrers del  camp de Dheisheh la gent viu feliç. Entre pintades de resistència i fotografies de màrtirs, la població del camp de refugiats, amb 15.000 habitants, fa la vida diària orgullosa d’haver construït una comunitat unida i resistent.

Creat el 1950, aquest camp de refugiats ha esdevingut una petita ciutat al costat d’Hebrón Road. Una petita ciutat custodiada per un modern edifici d’UNRWA, ara abandonat. Una exemplificació que evidència més que els palestins de Dheisheh només es necessiten a ells mateixos per sobreviure. Una ciutat que va viure les intifades, les prohibicions de llibres i la detenció i mort de molts dels seus joves residents.

Organitzada per una administració municipal i un comitè popular, el camp de refugiats s’autogestiona sense l’ajuda de cap organització o administració, excepte Nacions Unides que subministra alimentació bàsica per a la població. Les batudes dels soldats israelians són freqüents, però això no evita que els palestins que resideixen al camp no estiguin orgullosos de la comunitat que van crear les seves generacions anteriors i que ara, tiren endavant. Una comunitat amb teses de crims mínims i on, el poder popular, està a l’ordre del dia.

A dins del mur de Desheish Camp, entre els carrerons per on corren els molts nens que componen la ciutat, es crea la lluita, la resistència, la llibertat. Es crea Palestina.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s