#Recolectiva2016 Hebron: Un altre dia prohibit

[CAT / CAST]

Ahir dia 28 d’Octubre vam treballar amb tres famílies de Tel Rumeida. Cap a les 12h del migdia, un grup de soldats acompanyats per un comandament van comunicar a dues de les famílies que havien d’aturar la recollida d’olives. En moments com aquest, la hospitalitat de les famílies palestines es torna a fer evident, ja que ens acullen a casa seva i ens conviden a dinar. En aquesta ocasió anem a casa del Hamouda, i tenim la oportunitat de parlar amb ell i escoltar la seva historia. La casa té més de 2.000 anys d’antiguitat, i en diverses ocasions ha rebut ofertes milionàries per part de sionistes per tal que abandonés la seva llar. Hamouda és un exemple més de resustència, ja que sempre ha rebutjat aquestes ofertes amb l’objectiu que la casa familiar sigui pels seus fills en un futur. Abans tenia una petita botiga a Betlehem, però durant la segona intifada va ser destruida per les bombes, i es va quedar sense res. Actualment, a part de la temporada de la recollida d’olives, en Hamouda ven café pels carrers d’Hebron per mantener la seva familia.

Una altra part del grup de la recolectiva ha assistit a un acte honorífic a Al-Walaja organitzat pel PSCC (Popular Struggle Coordination Committe). En aquest acte han pogut gaudir d’un dinar sota l’ombra de la olivera més antiga del món, que té més de 5.000 anys.

 

——-

#Recolectiva2016 Hebrón: Otro día prohibido

Ayer día 28 de Octubre trabajamos con tres familias de Tel Rumeida. Hacia las 12h del mediodía, un grupo de soldados acompañados por un mando comunicaron a dos de las familias que tenían que parar la recogida de olivas. En momentos como este, la hospitalidad de las familias palestinas se vuelve a hacer evidente, puesto que nos acogen en su casa y nos invitan a comer. En esta ocasión vamos a casa del Hamouda, y tenemos la oportunidad de hablar con él y escuchar la suya historia. La casa tiene más de 2.000 años de antigüedad, y en varias ocasiones ha recibido ofertas millonarias por parte de sionistas para que abandonara su hogar. Hamouda es un ejemplo más de resistencia, puesto que siempre ha rechazado estas ofertas con el objetivo que la casa familiar sea para sus hijos en un futuro. Antes tenía una pequeña tienda a Betlehem, pero durante la segunda intifada fue destruida por las bombas, y se quedó sin nada. Actualmente, aparte de la temporada de la recogida de olivas, Hamouda vende café por las calles de Hebrón para mantener su familia.

Otra parte del grupo de la recolectiva ha asistido a un acto honorífico a A el-Walaja organizado por el PSCC (Popular Struggle Coordination)

Deja un comentario