Arbres cremats i resistència

–> Veure vídeo aquí

(cat) Avui, dissabte 14 d’octubre La Recolectiva ha tornat a treballar amb la familia Ali a Kfr Qeddum, acabant la jornada compartint una preciosa i agradable tarda. Si el dia a dia ja és agri, ahir es feia més necessària la nostra presència i treball en aquestes terres.

Després de la setmanal manifestació dels divendres, un grup de colons armats van cremar-los més de 100 oliveres entre grans i petites, les quals havien estat treballades feia un parell de dies per La Recolectiva. Un cop més l’odi alimentat per l’estat d’Israel i les polítiques d’apertheid han colpejat el dia a dia del poble palestí, dificultant-los la vida i subsistència amb total impunitat.
La manifestació del divendres es va desenvolupar amb total normalitat. Ja abans de començar la marxa, alguns soldats esperaven des d’una de les muntanyes, que vorejen Kfr Qeddum, des de la qual, en qualsevol moment poden acorralar als manifestants. La nova estratègia de l’exèrcit israelí es basa en el desgast físic i emocional del poble palestí, deixant que sigui aquest el que finalment llenci la primera pedra per tal de justificar a posteriori qualsevol actuació per part de l’exèrcit. No obstant, segueixen sent habituals les incursions i detencions nocturnes aleatòries, la crema d’oliveres, i les mutilacions: disparar al genoll esquerre que conecta amb el sistema nerviós; que en paraules del conegut com a Capità Nidal de l’exèrcit israelià, qui controla part de l’àrea de Betlem i dirigint-se als joves del camp de refugiats de Deheishe provocarà que ‘la meitat dels joves haureu d’anar en cadira de rodes i l’altre meitat els haureu d’empènyer’.


La solidaritat és la nostra millor arma. Seguim i seguirem.

– – –

(fr)

Aujourd’hui, samedi 14 octobre, La Recolectiva a travaillé une fois de plus avec la famille Ali a Kfr Qaddum, avec laquelle nous avons passé une agréable et belle après-midi. Si le quotidien est déjà très amer, notre présence et notre travail ici ont été plus que nécessaires dans ces terres.

Après la manifestation hebdomadaire de vendredi, un groupe de colons armés a brulé plus de 100 arbres (oliviers et arbustes), dont certains que nous avions récoltés les jours précédents. Une fois de plus, la haine alimentée par l’Etat d’Israël y sa politique d’Apartheid a frappé la population palestinienne en toute impunité.

La manifestation de vendredi s’était déroulée normalement. Avant le début du cortège, certains soldats israéliens étaient postés en haut d’une colline pour pouvoir intervenir contre les manifestant-es.

La nouvelle stratégie de l’armée sioniste est de forcer le peuple palestinien à l’usure physique et morale, espérant avant de réprimer que des pierres soient lancées pour « justifier » n’importe quelle action de l’armée. Malgré cela, les intrusions et détentions nocturnes aléatoires, la destruction d’oliviers et les mutilations restent les attaquent quotidiennes dont souffrent les palestinien-nes.

La solidarité est notre meilleure arme. Nous continuons et nous continuerons.

s1040003

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s